Personuppgiftslagen (PuL)

En av personuppgiftslagens viktigaste uppgifter är att värna om personlig integritet i IT-samhället. Här hittar du allmän information om hur Oxelösunds kommun hanterar personuppgifter.
 

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är information som direkt eller indirekt kan kopplas till en person som är i livet. Exempel på personuppgift är namn, personnummer, foto, hälsotillstånd med mera.
 

Ansvar för personuppgifter

Kommunens nämnder är ansvariga för att personuppgifterna behandlas enligt gällande lagstiftning. Hanteringen av personuppgifterna görs dock av tjänstemän.

Kommunen har även ett personuppgiftsombud. Ombudets uppgift bland annat är att kontrollera att personuppgifter behandlas på ett lagligt och korrekt sätt.
 

Ändamål för behandling

När du skickar e-post, använder en e-tjänst, beställer informationsmaterial, lämnar en synpunkt eller en fråga via vårt e-postformulär så lagras dina personuppgifter i syfte att Oxelösunds kommun ska kunna handlägga ditt ärende eller nå dig när vi svarar på din fråga.
 

Godkännande av lagring

Genom att du klickar på till exempel Skicka eller Spara i något av våra e-postformulär eller e-tjänster så godkänner du att Oxelösunds kommun lagrar dina uppgifter.
 

Utlämning av personuppgifter

Under behandlingen av ditt ärende kommer dina personuppgifter att hanteras av ärendets handläggare.

 

Om du vill veta mer om PuL kan du besöka Datainspektionens webbplats: http://www.datainspektionen.se/ 

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Besöksadress 
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Kontakt för sidan: Kommuncenter