Bättre betyg för Oxelösunds företagsklimat i ranking!

I dag presenterar Svenskt Näringsliv den årligt återkommande rankingen över företagsklimatet i landets kommuner. Oxelösund klättrar hela 31 placeringar och hamnar därmed på plats 140 av landets 290 kommuner. 2016 placerade sig Oxelösund på plats 171.

- Upphandling är ett utvecklingsområde som vi måste jobba mer med och kommer att ha stort fokus på kommande år, säger Catharina Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande.

- Det är glädjande att se att vi har stigit i rankingen. Men när vi analyserar resultatet ser vi att vi även fortsättningsvis har förbättringsområden. Till stora delar faller dessa in i den handlingsplan vi arbetar efter för ett bra företagsklimat. Vi har fortfarande utmaningar inom framför allt attityden till hur skolan arbetar med entreprenörskraft och företagande samt hur vi arbetar med upphandling, säger Hans Rainer, näringslivsansvarig i Oxelösunds kommun.

- Det är tillfredsställande att se att företagen upplever att service, dialog och information med företagen och attityd till företagande hos tjänstemän har förbättrats. Det viktigaste är trenden och inte var vi ligger i det dagsaktuella indextalet och trenden är positiv för de flesta indikatorer, säger Johan Persson, kommunchef.

Det finns ett ökat intresse för att starta företag, där Oxelösund går emot strömmen både i riket och länet. Fram till idag har 47 nya företag startats under 2017.

Läs mer om rankingen på www.foretagsklimat.se/ranking

Kontakt för sidan: Kommuncenter