De får Oxelösunds kommuns stipendier 2017

Kultur- och fritidsnämnden i Oxelösunds kommun har nu beslutat vilka som får 2017 års stipendier inom idrott och kultur.

Årets stipendiater är:

Erik Nilsson, ONYX Innebandy, som får idrottsstipendiet till ett värde av 10 000 kronor med följande motvering:
”Erik spelar innebandy i ONYX. Hans träningsflit och begåvning gör att han tränar med två lag. Erik har redan vid 17 års ålder tagit en plats i ONYX Allsvenskalag och är på det sättet väldigt unik. Han är också en bärande spelare i klubbens JAS lag. (Junior Allsvenskan). Erik är ett föredöme för alla ungdomar i föreningen, för trots alla framgångar så är han den, som tränar mest och den som alltid stöttar sina lagkompisar. Erik var under förra året även uttagen till att representera Sörmland vid SM för P 16 där laget tog silver.”

Nicklas Von Kronhelm och Isac Jonasen, Oxelösunds Kanotklubb, som får årets eldsjälsstipendium inom idrott till ett värde av 5 000 kronor. Motivering:
”Ett härligt ungt ledarpar i Oxelösunds Kanotklubb bara 17 år gamla.  Både Nicklas och Isac är aktiva ledare i Oxelösund Kanotklubb året runt, sitter med i klubbens ungdomsråd och har även hand om sommarens kanotskolor. Båda har redan hunnit med att vara ledare flera gånger på kommunens Sommarcamp. Nicklas var med första gången redan 2014. Två mycket pedagogiska ledare som på ett lekfullt sätt lär ut sin idrott. Både Nicklas och Isac är också duktiga på att se barn som inte hittar sin plats i gruppen och få in dem i aktiviteten. Båda är två fantastiska förebilder för våra barn.”

Nicky William, som får årets kulturstipendium till ett värde av 10 000 kronor med följande motivering:
”Nicky William är en artist och låtskrivare på väg upp och fram. Med sin karaktäristiska röst och sitt eftertänksamma uttryck skulle man kunna tro att han vandrat betydligt längre på jorden än sina blott 22 år. Två singlar och en EP följs nu av ett efterlängtat debutalbum, som Nicky arbetat fram tillsammans med Popsicle-sångaren Andreas Mattson. Att vi kommer höra mycket mer av Nicky William i framtiden råder det inget tvivel om.”

Karin Aggefors, som får årets eldsjälsstipendium inom kultur till ett värde av 5 000 kronor med följande motivering:
”Karin Aggefors brinner för teatern och har gjort det sedan barnsben. Som medlem i Oxelökören har hon skrivit och regisserat körens jubileums-cabaret som gavs för två utsålda hus våren 2017, uppgifter hon även kommer att fortsätta ha i körens nästa uppsättning. Karin är också en viktig kraft i Koordinaten-Teatern där hon i uppsättningen av musikalen Oliver Twist både agerar regiassistent, rekvisitör, skådespelare, och sammanhållande glädjespruta för ensemble och medarbetare. En sann eldsjäl!”

 

 

Kontakt för sidan: Kommuncenter