Företagare ger bättre betyg åt Oxelösunds företagsklimat

I dag släpptes företagens betyg på näringslivsklimatet i Oxelösund där företagarna utifrån sina egna preferenser får ange hur bra de upplever att företagsklimatet är i kommunen. För Oxelösunds del är det en välkommen förbättring jämfört med förra året. 

- Det är tillfredsställande att företagarnas uppfattning om företagsklimatet i kommunen har förbättrats, säger Catharina Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande.

- Vi har fortfarande utmaningar inom framför allt attityden till hur skolan arbetar med entreprenörskraft och företagande samt hur vi arbetar med upphandling, säger Hans Rainer, näringslivsansvarig i Oxelösunds kommun.

Även inom upphandlingsområdet finns förbättringspotential. 

- Vi är glada över trenden men inte nöjda med resultatet och kavlar därför upp ärmarna för att ytterligare förbättra resultatet och tar delvis nya grepp i arbetet med att främja företagsklimatet, säger Johan Persson, kommunchef

 

26 september släpps årets ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Frågan om det sammanfattande omdömet av företagsklimatet i kommunen väger tungt i Svenskt Näringslivs ranking.

Kontakt för sidan: Kommuncenter