Nu invigs den nya lekplatsen i Sunda

Nu har barnen äntligen fått en ny lekplats i Sunda! Att den kom till kan vi tacka en av våra oxelösundare för. I april 2016 lämnade hen ett e-förslag via hemsidan. E-förslaget, som då var en helt ny möjlighet till delaktighet och inflytande, fick 130 röster av andra oxelösundare som också tyckte det var en bra idé. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutade att gå vidare med ärendet. Detta är därmed ett av de första e-förslagen som blivit verklighet.

Den nya lekplatsen ligger centralt och synligt nära kommunikationer och intill gång- och cykelstråk. Den är anpassad efter olika åldrar och består av ett torn med rutschkana och klätterlek, gungställning med kompisgunga, vanlig gunga och bebisgungor, lekhus, fjädergunga, sandlåda och bänkar. Markbeläggningen i lekplatsen är tillgänglighetsanpassad med fallskyddsplattor och bark. 

 

Om e-förslag

Alla medborgare har möjligheten att lämna ett e-förslag. Förslaget går sedan att gilla på hemsidan. Om ett enskilt förslag får fler än 50 gillanden tas det upp i ansvarig nämnd. Att lämna e-förslag är ett av flera sätt att påverka i kommunen. Här kan du läsa mer om e-förslag.

Kontakt för sidan: Kommuncenter