Aktiviteter och mötesplatser

Frivillig verksamhet

Som ett komplement till det som kommunen tillhandahåller finns flera frivilligverksamheter. Många människor, både enskilda och inom olika organisationer, gör en betydande insats för kommunens äldre invånare.  

Björntorp och Sjötången

  • Svenska kyrkans finska förening kommer varannan vecka och håller i en grupp med finsktalande. De sjunger, fikar och samtalar.
  • Svenska kyrkan anordnar gudstjänst varannan vecka. De skänker även blommor till alla avdelningar vid stora högtider såsom påsk, midsommar och jul.
  • Röda korset hjälper till vid större evenemang såsom musikstunder och caféverksamhet.
  • Sveriges Pensionärsförbund, SPF, ordnar med bingo för de boende varannan vecka.
  • Lions ordnar med underhållning cirka 2 gånger per år och bjuder då på exempelvis tårta till de boende.

Anhörigcentrum tillsammans med frivilligverksamheter och frivilliga individer

  • Anhörigcentrum samarbetar med frivilligorganisationerna Röda Korset, Svenska kyrkan, SPF, PRO och Finska föreningen. De planerar start och avslut av det populära senior- och anhörigcaféet på Koordinaten. På senior- och anhörigcaféet arbetar frivilliga med att brygga kaffe, duka fram och servera. Det finns även ett café på måndagar som ansvaras av frivilliga.
  • Fem frivilliga personer högläser, varav fyra på Björntorp och en på trygghetsboendet Vitsippan.

Senior- och anhörigcafé

Senior- och anhörigcaféet är en öppen mötesplats som finns på Koordinaten måndagar och torsdagar klockan 10.00- 12.00. Här träffar du andra för att umgås över en kopp kaffe. Caféet är ett samarbete mellan Anhörigcentrum, Koordinaten och frivilligorganisationer.

På torsdagar bjuds det på varierande underhållning i Eventsalen. Torsdagsunderhållningen presenteras i programmet, läs mer till höger på sidan. Det krävs ingen föranmälan utan bara att komma.

Varmt välkomna till senior- och anhörigcaféet!

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Besöksadress 
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Kontakt för sidan: Kommuncenter